به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، وزارت خارجه جمهوری آذربایجان به صورت رسمی اتحادیه اروپا را به دلیل دخالت در روند ادغام مجدد ارامنه قره باغ در جامعه جمهوری آذربایجان به شدت مورد انتقاد قرار داد.
«آیهان گجی زاده»، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان گفت: «ما اظهارات یکی از مقامات اتحادیه اروپا مبنی بر ایجاد یک مکانیسم بین المللی برای تضمین حقوق و امنیت ساکنان ارمنی منطقه قره باغ جمهوری آذربایجان را مداخله در روند ادغام مجدد در این جمهوری میدانیم.»
پیش از این «پیتر استانو»، سخنگوی سرویس اقدام خارجی اروپا (EEAS) اوایل روز جمعه در مصاحبه با خبرگزاری آرمنپرس گفته بود که اتحادیه اروپا از جمهوری آذربایجان میخواهد که بازگشت امن ارامنه به قره باغ کوهستانی را تضمین کند. وی همچنین گفت که اتحادیه اروپا خواستار دسترسی بین المللی و حضور بین المللی در قره باغ کوهستانی به عنوان بخشی از این تضمینها است.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان تاکید کرد که قره باغ جز لاینفک جمهوری آذربایجان است و حقوق و امنیت مردم ارمنی این منطقه را با رعایت قانون اساسی تضمین خواهد کرد.
گجی زاده گفت: «ما بار دیگر بر تعهد قاطع جمهوری آذربایجان به عادی سازی روابط با ارمنستان و دستور کار صلح آمیز تاکید میکنیم و در عین حال از اتحادیه اروپا خواستار عدم مداخله در مسایل داخلی خود هستیم.»
درگیری بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه مرتفع قره باغ، سرزمینی مورد مناقشه که قبل از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی مورد چالش بود، در فوریه ۱۹۸۸ پس از خودمختاری قره باغ آغاز شد. این منطقه در اواخر دهه ۱۹۸۰ خروج خود را از جمهوری سوسیالیستی شوروی آذربایجان اعلام کرد. در ۱۹ سپتامبر سال گذشته تنشها دوباره در قره باغ شعله ور شد. باکو اعلام کرد آنچه را که «اقدامات محلی ضد تروریستی» توصیف میکند آغاز کرده و خواستار خروج نیروهای ارمنی از منطقه شده است. ایروان نیز به نوبه خود گفت که هیچ نیروی ارمنی در قره باغ وجود ندارد و آنچه را که در حال وقوع است «یک اقدام تجاوزکارانه در مقیاس بزرگ» خواند. روسیه از طرفهای درگیر خواست تا از تلفات غیرنظامیان جلوگیری کرده و به راه حل دیپلماتیک بازگردند. در ۲۰ سپتامبر سال گذشته توافقی برای توقف خصومتها حاصل شد. در ۲۸ سپتامبر امسال رییس جمهوری خودخوانده قره باغ فرمان انحلال این جمهوری را امضا کرد و از مردم خواسته شد شرایط ادغام مجدد باکو را در نظر بگیرند و تصمیم خود را در مورد ماندن یا ترک منطقه تصمیم بگیرند.
نظر شما